KAIZENKAN - KAMPSPORTSCENTER I ÅKERSBERGA

Kaizenkan är en idel idrottsförening för att stödja, utveckla och bevara kampkonster från Okinawa och Japan samt arrangera kurser i självskydd/självförsvar mm. Detta åstadkommer vi genom att informera och utbilda, samt att arrangera seminarier, uppvisningar, kurser och träningstillfällen, samt att utbilda instruktörer i hela Sverige och utomlands. Vi utbildar även professionella livvakter och detektiver för internationella uppdrag genom APM som är nätverket för skydd och säkerhet.

Ordet Kaizen är japanska och betyder "ständig utveckling" (till det bättre). Kai i vår webbadress (Kaizen-kai) betyder organisation och kan (Kaizen-kan) betyder klubb och dojo.

Vi verkar genom föreningen Kaizenkan framför allt i Åkersberga men även i hela Sverige och utomlands.

Vi utför även Data Recovery genom Fenix, som är nätverket för datasäkerhet. www.fenixdatarecovery.se

Här kan du läsa mer om att utbilda sig till en livvakt eller detektiv mfl: www.apm-security.org

Vi har sedan 1970 utbildat i Sverige och utomlands, barn, ungdomar och vuxna i olika Budo och Bujutsu, kampsport och kampkonst, samt kvinnor, olika yrkesgrupper och myndigheter i självskydd och livvakter i personskydd.

Vi har kurser för ALLA - tjejer och killar, kvinnor och män, barn från 8 år, ungdomar, vuxna och seniorer, rörelsehindrade, inom familjen eller vänskapskretsen, ensam eller i en grupp på bestämd tid med egen instruktör, privat eller på företag, dag- eller kvällstid, på vardag eller helg, hos Er eller hos oss på Kaizenkan Bujutsu Academy - kampsport center i Åkersberga.

Privat träning även på andra orter i Sverige och utomlands enligt överenskommelse.

Möjligheterna är många beroende på intresset och syftet för träningen och på vår kampsportklubb Kaizenkan kan du träna både karate, jujutsu, kobudo, Bujutsu, iaido/battojutsu samt aiki jujutsu i olika grupper för nybörjare och avancerade, barn, ungdomar och vuxna samt familjer.

Våra erfarna och välutbildade instruktörer ser till att alla kan utvecklas optimalt i sitt eget tempo i en trygg, trevlig och stimulerande miljö. Mer information finns att läsa här på vår hemsida, ringa eller meila oss, eller att ni besöker Kaizen i våra egna lokaler på Hackstavägen 9 i Åkersberga.

Kan även jag börja träna karate, kobudo, iaido, battojutsu eller iaido? Läs mer »

Kaizenkan instruktörer

leif-hermansson

Leif Hermansson

Leif Hermansson, graderats på Okinawa, Japan av japanska mästare till bl a följande grader: 10 dan hanshi karate, 10 dan hanshi Okinawa kobudo, Okuden i Mugairyu iaido och Hachimanryu battojutsu, 5 dan (ZNKR) iaido mm.

Marknadsekonom, MAT, diplomerad säkerhetschef, elitinstruktör, mental rådgivare, internationell livvakt och instruktör för livvakter, av rikspolisstyrelsen auktoriserad instruktör i självskydd mm.

Soke Leif Hermansson är huvudansvarig för all träning på Kaizenkan Bujutsu Academy. Han är en av världens högst graderade mästare i flera olika kampkonster och den enda utanför Japan med den högsta graden 10 dan hanshi i både karate, jujutsu och kobudo!

Han har tränat kampsport och självförsvar sedan 1963 varav över 40 år i Japan och Okinawa, efter att i mitten av 70 -talet accepterats som direkt elev till den legendariske karate- och kobudomästaren Motokatsu Inoue, som en av de få (5 st) västerlänningar som någonsin blivit godkända såsom elever till honom i Japan.

över 50 träningsresor till Japan och Okinawa har lärt honom mycket om kampkonst men även om japansk kultur.

2006 blev soke Leif Hermansson den allra förste kampsportinstruktören någonsin i Sverige för att ta examen i Idrottens Högre Tränarutbildning (elitidrottsinstruktör) från Elitidrottens Utvecklingscentrum på Bosöns Idrottshögskola i samarbete med Riksidrottsförbundet, Sisu och Sveriges Olympiska Kommitté samt med stöd av Svenska Karateförbundet som beviljade honom ett stipendium för del av kostnader för utbildningen.

Soke Hermansson instruerar i karate, kobujutsu, iaido och battojutsu samt i aiki jujutsu.

Läs mer »

karate

Rickard Wide

Rickard Wide, 2 dan bujutsu. Instruktör i självskydd & självförsvar. Fd kriminalinspektör med ansvar för ordningsvaktsutbildningen hos Polisen.