AIKIJUTSU - TAIJUTSU (aiki jujutsu)

Rolig och effektiv träning för självförsvar och som ingår i vår karatejutsu.

Aiki-jutsu eller Taijutsu som det egentligen heter, är "jutsu" delen av vår karatejutsu concept.

Vår Karatejutsu innehåller tekniker från karate, men också från aikijutsu, jujutsu, ninjitsu och Braziliansk jiujitsu (BJJ) mfl. Det är därför som vår karate kallas för karatejutsu och inte bara för karate. Det är tekniker som tagits bort från den moderna karaten för att göra den enklare och mer tävlingsvänlig. Man har tagit bort alla "farliga" och effektiva tekniker såsom tekniker med armbågen och knän t ex. Tekniker som är utmärkta i självförsvar.

Stormästaren (o-sensei) Inoue Motokatsu (1918-1993), som skapade vår Karatejutsu 1947, hade 4 huvudsakliga lärare som tränade honom i hela hans livstid från att han var 10 år gammal. Tekniker från alla dessa stormästare ingår således i vår karatejutsu! Dessa lärare var mästare i olika kampkonster och bidrog alla med sina kunskaper för att göra Inoue Motokatsu till en allsidig stormästare i Bujutsu, kampkonsterna.

Stormästaren Inoue tränade varje dag i hela sitt liv mestadels under Yasuhiro Konishi (1893-1983) som lärde honom KARATE och TAKENOUCHI-RYU JUJITSU, Shinken Taira (1897-1970) som lärde honom KARATE och JUJITSU, Seiko Fujita (1899-1966) som lärde honom NAMBAN SATTORYU JUJITSU och SHINGETSU-RYU JUJITSU samt KOGARYU NINJITSU och med Gozo Shioda (1915-1966) som lärde honom YOSHINKAN AIKIDO och Aiki-jutsu.

I Taijutsu delen av Karatejutsu tränar vi olika slag, låga sparkar, nedtagningar, lås, fasthållningar, kast, svepningar, frigörningar från olika grepp och försvar mot knivhot samt andra tekniker som är lämpade att kunna användas i självskydd och för att träna upp kroppens reflexer, koordination och balans mm.

Karatejutsu är träning för Dig som gillar okomplicerad, rolig, mångsidig och bra träning, som ger dig bättre kondition, smidigare och fastare kropp samt bättre självförtroende. Karatejutsu passar bra för alla som vill förbättra sin koordination, kondition och rörlighet och kunna skydda sig själv eller sina närmaste vid hotfulla situationer där vi hotas med våld!

Teknikerna bygger på smarta principer i kombination med enkla och realistiska tekniker, kännedom om kroppens svaga punkter och nervsystemet, samt rätt mental inställning – ej fysisk råstyrka eller smidighet. Även svenska livvakter tränar Karatejutsu för att den är så effektiv i självskydd!

Vår Karatejutsu med både Karate och Taijutsu är således en väldigt komplett och mångsidig kampkonst för barn från ca 8 år, ungdomar och vuxna, tjejer och killar samt familjer. .

BUJUTSU

BUJUTSU är alla våra kampkonster i en kombination, avsett för vuxna och seniorer med något lugnare intensitet (låg intensiv träning) och som ger en mångsidig träning med och utan redskap och utvecklar din koordination, balans, koncentration, smidighet och kondition på ett optimalt sätt. Du lär dig om samurajernas kampkonster med och utan vapen och du får bättre självförtroende samtidigt som du lär dig hantera olika hotfulla situationer där du hotas med våld.