KAIZENKAN - KAMPSPORTSCENTER I ÅKERSBERGA

Kaizenkan är en idel idrottsförening för att stödja, utveckla och bevara kampkonster från Okinawa och Japan samt arrangera kurser i självskydd/självförsvar mm. Detta åstadkommer vi genom att informera och utbilda, samt att arrangera seminarier, uppvisningar, kurser och träningstillfällen, samt att utbilda instruktörer i hela Sverige och utomlands.

Ordet Kaizen är japanska och betyder "ständig utveckling" (till det bättre). Kai i vår webbadress (Kaizen-kai) betyder organisation och kan (Kaizen-kan) betyder klubb och dojo.

Vi verkar genom föreningen Kaizenkan framför allt i Åkersberga men även i hela Sverige och utomlands.

Här kan du läsa mer om att utbilda sig till en livvakt eller detektiv mfl: www.apm-security.org

Vi har sedan 1970 utbildat i Sverige och utomlands, barn, ungdomar och vuxna i olika Budo och Bujutsu, kampsport och kampkonst, samt kvinnor, olika yrkesgrupper och myndigheter i självskydd och livvakter i personskydd.

Vi har kurser för ALLA - tjejer och killar, kvinnor och män, barn från 8 år, ungdomar, vuxna och seniorer, rörelsehindrade, inom familjen eller vänskapskretsen, ensam eller i en grupp på bestämd tid med egen instruktör, privat eller på företag, dag- eller kvällstid, på vardag eller helg, hos Er eller hos oss på Kaizenkan Bujutsu Academy - kampsport center i Åkersberga.

Privat träning även på andra orter i Sverige och utomlands enligt överenskommelse.

Möjligheterna är många beroende på intresset och syftet för träningen och på vår kampsportklubb Kaizenkan kan du träna både karate, kyujutsu, kobudo, Bujutsu, iaido/battojutsu samt aiki jujutsu i olika grupper för nybörjare och avancerade, barn, ungdomar och vuxna samt familjer.

Våra erfarna och välutbildade instruktörer ser till att alla kan utvecklas optimalt i sitt eget tempo i en trygg, trevlig och stimulerande miljö. Mer information finns att läsa här på vår hemsida, ringa eller meila oss, eller att ni besöker Kaizen i våra egna lokaler på Hackstavägen 9 i Åkersberga.

Kan även jag börja träna karate, kobudo, iaido, battojutsu eller iaido? Läs mer »

Kaizenkan instruktörer

leif-hermansson

Leif Hermansson

Leif Hermansson, graderats på Okinawa, Japan av japanska mästare till bl a följande grader: 10 dan hanshi karate, 10 dan hanshi Okinawa kobudo, samt Shihan i Mugairyu iaido och Hachimanryu battojutsuoch 5 dan (ZNKR) iaido mm.

Marknadsekonom, MAT, diplomerad säkerhetschef, elitinstruktör, mental rådgivare, internationell livvakt och instruktör för livvakter, av rikspolisstyrelsen auktoriserad instruktör i självskydd mm.

Soke Leif Hermansson är huvudansvarig för all träning på Kaizenkan Bujutsu Academy. Han är en av världens högst graderade mästare i flera olika kampkonster och den enda utanför Japan med den högsta graden 10 dan hanshi i både karate, jujutsu och kobudo!

Han har tränat kampsport och självförsvar sedan 1963 varav över 40 år i Japan och Okinawa, efter att i mitten av 70 -talet accepterats som direkt elev till den legendariske karate- och kobudomästaren Motokatsu Inoue, som en av de få (5 st) västerlänningar som någonsin blivit godkända såsom elever till honom i Japan.

över 50 träningsresor till Japan och Okinawa har lärt honom mycket om kampkonst men även om japansk kultur.

2006 blev soke Leif Hermansson den allra förste kampsportinstruktören någonsin i Sverige för att ta examen i Idrottens Högre Tränarutbildning (elitidrottsinstruktör) från Elitidrottens Utvecklingscentrum på Bosöns Idrottshögskola i samarbete med Riksidrottsförbundet, Sisu och Sveriges Olympiska Kommitté samt med stöd av Svenska Karateförbundet som beviljade honom ett stipendium för del av kostnader för utbildningen.

Soke Hermansson instruerar i karate, kobujutsu, iaido och battojutsu samt i aiki jujutsu.

Läs mer »

karate

Rickard Wide

Rickard Wide, 2 dan bujutsu. Instruktör i självskydd & självförsvar. Fd kriminalinspektör med ansvar för ordningsvaktsutbildningen hos Polisen.